Ellevill dramatikk i Nissekollen.

Etter et fyrverkeri av en fotballkamp og et tosifret antall klasseredninger ender det til slutt 1-1 i kampen mot Vålerenga 2 i PostNord-ligaen.

Vi kom brukbart i gang fra start i denne særdeles viktige kampen i bunnstriden i PostNord-ligaen og skapte noen halvsjanser i åpningsminuttene. Etter vår gode start tok Vålerenga over føringen i kampen og etter 22 minutter ruller de opp et angrep som Felix Horn Myhre avslutter i mål bak Henrik Bakke. Vålerenga fortsetter med initiativet i kampen uten at de setter Henrik på de store prøvene. Mot slutten av omgangen er vi mer med igjen og kun en klasseredning fra Vålerengakeeper Kristoffer-August Sundquist Klaesson hindrer Amund Vingelen fra å utligne. 0-1 til pause.

Så begynner galskapen. Før pausekaffen hadde blitt kald fikk Henrik Bakke rødt kort etter at han regelrett traff en Vålerengaspiller i stedet for ballen med en boksing. Straffe til Enga etter 50 minutter, og i det Jonas Frøner tusler av banen til fordel for reservekeeper Preben Øien ser det mildt sagt bekmørkt ut. Straffeeksekutør Samuel Kari Fridjonsson skyter straffen hardt ned til venstre, men der ligger Preben langflat og redder! Like etterpå varter Preben opp med en ny klasseredning og da forventes det egentlig at Enga skal fortsette å presse oss til de får satt spikeren i kista, men de neste 20 minuttene ser det utrolig nok ut som at det er vi som spiller 11 mot 10. Vålerenga henger ikke med i det hele tatt og frustrasjonen sprer seg i et stresset bortelag. Vi har ballen og skaper farligheter på løpende bånd, og etter 72 minutter er det rett og slett utrolig at vi ikke får utliknet. Vålerengas keeper er nede og redder et frispark og Lars Arne Togstad lukter scoring i det han skal sette ballen i omtrent åpent mål bak en liggende keeper. Uheldigvis treffer Lars ballen med sålen, og treffer keeper som så vidt har klart å komme seg tilbake fra den første redningen før ballen slår opp i tverrliggeren og ut i feltet igjen. Vålerenga får like etterpå satt i gang en kontring og får frispark på 16-meterstreken. Etter noen minutter med stopp i spillet blir det tydelig at dommertrioen ikke fikk med seg hvilken Nardospiller som var involvert i situasjonen. Morten Strand blir utpekt som syndebukk av Vålerengatreneren. Etter et par nye minutter og ny samtale mellom dommer og linjedommer mottar Morten det røde kortet selv om han var 5 meter unna situasjonen. Uansett, nå ser det i alle fall mørkt ut! Men Preben redder frisparket også han, og vi gir ikke opp. Etter 85 minutter presser både Amund Vingelen og Christoffer Engan Vålerengas keeper, og den ellers så solide sisteskansen slår regelrett en pasning til Engan som først ser ut til å rote bort muligheten før han blir felt og får straffespark. Straffen tar han selv og jaggu har vi utliknet med 9 mot 11 etter 85 minutter, men fortsatt skal det spilles 13 minutter med fotball! Vi blir naturlig nok spilt lave og presset knallhardt resten av matchen, men etter iherdig innsats og noen nye klasseredninger av Preben kan vi konstatere at 1 viktig poeng blir igjen i Nissekollen!

Vi har snakket med Tormod som har følgende å si om kampen:

En kamp som hadde absolutt alt en kamp kan by på. Enorme målsjanser, fantastiske keeperprestasjoner på begge lag, intensitet og trøkk og to utvisninger. I alle mine år som både spiller og trener tror jeg ikke jeg har opplevd maken til dramaturgi. 1. omgang preges av at lagene har sine perioder. Jeg synes vi starter godt og gir fra oss initiativ midtveis, før vi hever oss inn mot pause og skaper 2-3 meget gode sjanser, men fantastiske redninger gjør at vi ligger under 0-1 til pause. I 2. omgang tar kampen virkelig fyr. Vi starter bra og er mer på. Vi setter premissene for spillet, vi får Henrik utvist og samtidig straffe imot. Preben kommer inn, redder straffe og gjør en fantastisk kamp med flere gode redninger. I spill 10 mot 11 er vi faktisk det beste laget og skaper gode sjanser for å utligne.  Men når vi i tillegg får Morten feilaktig utvist 20 min før slutt og må avslutte med 9 spillere ser det egentlig håpløst ut. Vi viser igjen en fantastisk karakter og får lønn for strevet da Christoffer utfordrer inni 16 meteren og får straffe som han setter kontant til 1-1. Ikke annet å si at denne kampen hadde det meste og jeg mener at det å komme tilbake med to spillere i undertall mot et VIF lag med 4-5 tippeligaspillere er kanskje det mest imponerende jeg har opplevd i mine 10 år som trener for dette laget. Et meget viktig poeng og ikke minst lover det bra for moralen og stemningen i gruppen inn mot de 4 siste kampene.

HØYDEPUNKTER

KAMPFAKTA